Podotherapie algemeen

Een podotherapeut behandelt mensen met voetklachten en/of klachten aan het bewegingsapparaat die veroorzaakt worden door het afwijkend functioneren van de voeten. Een podotherapeut houdt zich voornamelijk bezig met het toepassen van niet-operatieve correcties aan voeten, nagels en tenen.

Podotherapeut word je als je de 4-jarige fulltime HBO-opleiding tot podotherapeut met goed gevolg hebt afgesloten bij Fontys Hogeschool te Eindhoven of Saxion Hogeschool te Enschede. Sinds 1982 valt de podotherapeut onder de paramedische beroepen in Nederland. Middels de BIG-wet met daarin onder andere artikel 34 is het beroep podotherapeut in 1997 definitief wettelijk vastgelegd. Dit betekent ondermeer dat de titel "podotherapeut" een beschermde titel is (de term “podotherapie” niet en kan dus door iedereen gebruikt worden).

Sinds 2011 is de podotherapeut direct toegankelijk: dit wil zeggen dat u voortaan rechtstreeks bij ons een afspraak kunt maken (dus zonder verwijzing van uw (huis)arts). Het maken van een afspraak met een verwijzing heeft echter wel onze voorkeur: uw (huis)arts heeft dan namelijk geconcludeerd dat u het beste bij een podotherapeut terecht kunt met uw klachten in plaats van bijvoorbeeld bij de pedicure of orthopedisch schoenmaker. Vindt onze voetonderzoek plaats zonder verwijzing dan zijn wij genoodzaakt eerst tijd in te plannen voor een intake om te kunnen beoordelen of wij iets voor u kunnen betekenen (met bijkomende kosten).

Contact

Voor overleg of het maken van een afspraak kunt u ons bellen of mailen:

Telefoon: (+31) 040-2019187 of mobiel (+31) 06-12372677 (WhatsApp mogelijk)
E-mail: podotherapieternatus@gmail.com
E-mail (extra beveiligd): podotherapieternatus@zorgmail.nl
Adres Valkenswaard: Gezondheidscentrum Vlaslant, Waalreseweg 31c, 5554 HA
Adres Westerhoven: Medisch Centrum Westerhoven, Provincialeweg 28, 5563 AH
  Maak contact via WhatsApp !

  Vind ons op LinkedIn !

  Vind ons op facebook !