Podotherapie mogelijkheden

Hier vindt u meer informatie over de verschillende therapie mogelijkheden binnen de Podotherapie

Podotherapeutische zolen: Zooltherapie om de voetstand te corrigeren, te verbeteren of om een betere drukverdeling onder de voet te creëren. Door het dragen van zolen zal de functie van de voeten verbeterd en pijnklachten verminderen en/of verdwijnen.

Na het maken van de voetafdrukken kunnen de zolen gemaakt worden. Na het passen worden de zolen voorzien van een bovenlaag. Zowel een leren- als een kunststofbovenlaag is mogelijk.

Mocht het noodzakelijk zijn dat uw zolen veranderd moeten worden, dan kunt u daar op wachten.

Siliconen orthese (=teenstukje): Een afwijkende teenstand kan worden gecorrigeerd en/of drukplekken (zoals bijvoorbeeld een likdoorn) kunnen worden voorkomen.

Instrumentele voetbehandeling: Een podotherapeut voert een voetbehandeling uit als de verzorging van een pedicure niet meer toereikend is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de behandeling van overmatig eelt- en likdoornvorming, ingegroeide nagels en wratten. Tevens valt de wondverzorging bij mensen met diabetes mellitus hieronder.

Orthonyxie (nagelbeugeltechniek): Bij het krom groeien van een nagel kan een beugeltje van verchroomde draad om de nagel worden geplaatst om de nagelvorm te corrigeren en eventueel ingroeien te voorkomen.

Tijdelijke vilttherapie – taping: Pijnlijke drukplekken of wondjes worden met vilt direct ontlast en beschermd. Tevens kan er bij een overbelasting direct verlichting gegeven worden.

Voorlichting: Denk hierbij aan adviezen over de dagelijkse voet- en of nagelverzorging. Maar ook aan bijvoorbeeld schoenadvies.

Contact

Voor overleg of het maken van een afspraak kunt u ons bellen of mailen:

Telefoon: (+31) 040-2019187 of WhatsApp: (+31) 06-12372677
E-mail: podotherapieternatus@gmail.com
E-mail (extra beveiligd): podotherapieternatus@zorgmail.nl
Adres Valkenswaard: Gezondheidscentrum Vlaslant, Waalreseweg 31c, 5554 HA
Adres Westerhoven: Medisch Centrum Westerhoven, Provincialeweg 28, 5563 AH
  Maak contact via WhatsApp !

  Vind ons op LinkedIn !

  Vind ons op facebook !